Moderní technologie umožňují zpracování masa, které by bylo naprosto nedosažitelné pomocí tradičních prostředků řeznictví. Lze tedy mluvit o revoluci, protože nastává doba, kdy nelze jednoduše rozpoznat podle chuti, či vzhledu masa, z jakého zvířete masový produkt pochází. Tento fakt s sebou nese celou řadu striktně filosofických problémů, které byly dosud přehlíženy. Například se nabízí otázka, co konstituuje organickým materiál tak, aby byl masem, a navíc masem z jistého zvířete. Výsledný produkt, který revoluční technologie vyvrhnou je natolik nebývalý, že nabourává také naše morální intuice. Některé masité výrobky s chutí konzumujeme, jiných se straníme, přitom mezi konkrétními instancemi nejsou žádné rozdíly v humánnosti výroby. Nakonec vzbuzují tyto radikálně zlomové technologie nevšedním a zcela novým způsobem závažné otázky, které trápily každou přelomovou dobu, totiž jak může Bůh dopustit některá zla, pokud je všedobrý, všemocný a vševědoucí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info